Toggle

Cursus Overzicht

Mindfulness en YinYoga weekend Vlieland

Locatie: Hotel Seeduyn Vlieland
Start: 29-06-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

Zingen met je hele lijf

Locatie: Zweiersdal weverstraat 65 6862 DB Oosterbeek
Start: 09-07-2018
Aantal bijeenkomsten: 5

Mindfulness Zomerintensive

Locatie: Zweiersdal weverstraat 65 6862 DB Oosterbeek
Start: 16-07-2018
Aantal bijeenkomsten: 4

Mindful wandelweek Portugal

Locatie: Zuidwest Portugal
Start: 11-10-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

Mindfulness en YinYoga weekend Vlieland

Locatie: Hotel Seeduyn Vlieland
Start: 02-11-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

3 weken onderweg

imageWoensdag 26 augustus. Drie weken onderweg. Het pelgrimsleven. ‘s Ochtends vertrekken en niet precies weten waar we zullen komen. We hebben een intense week achter de rug. Met prachtige overnachtingsplekken. Een opgeheven camping, een gite communal voor ons alleen, een kamertje achter de kerk, een herberg met 8 stapelbedden waarin we met 4 danes en een hond sliepen. De lekkerste bosbessentaart ooit en een weekend rust in goed gezelschap van dochter en haar lief.
En daarna weer verder. Keuzes maken; ga ik nu of morgen? Ga ik vanuit de camping lopen of laat ik me een stukje op weg helpen? Mag ik een beetje steggelen? Het laatste gekozen waardoor ik een drukker stuk kon overslaan en Le Puy bereikbaar wordt. Toch wel leuk. Het blijft mooi om onderweg te zijn en me bezig te houden met waar kunnen we slapen en wat kunnen we eten. En genieten als er dan na een lange tocht van afzien opeens weer de lekkerste pain au chocolat ooit in de mond komt. (of komt dat door schaarste? )en de geur van een schoon gewassen sloop in een herberg. Dat alles waardeer ik zo. De 16 kilo op mijn rug terwijl we de hele dag stijgen waardeer ik niet. En daar heb ik zelf voor gekozen en toch wil ik het op zo’n moment niet. Respecteren van mijn grenzen versus accepteren van ongemak. Daarmee omgaan, Dat blijft zoeken.
Weten wat je wilt… Soms kun je niet weten of je iets wilt. Heb je alleen een idee, een intentie.. Misschien omgaan met de consequenties op een milde manier. Dus niet: “Ja, moet je maar niet op pelgrimstocht willen gaan.” Of: ” Weet je na al dat lopen nu nog niet wat je wilt?”
Nou nee, zo werkt het voor mij niet. Ik loop mijn levenspad en ik voel en ruik en proef en kijk en hoor heel helder, voel me verbonden met alles en iedereen, heb de prachtigste ontmoetingen, strompel soms voort, dan weer ontroerd worden door mijn hondje (die zich vanavond met haar kleedje op het stapelbed naast het mijne ging liggen alsof het heel vanzelfsprekend was). Ik kijk er ook naar uit om weer thuis te komen en mijn geliefden en vrienden weer te zien. En tot het zo ver is gaan we weer op stap. Op naar een volgende uitdaging, verassing, ervaring… En nog 77 km naar Le Puy en Velay…