Toggle

Cursus Overzicht

Mindfulness en YinYoga weekend Vlieland

Locatie: Hotel Seeduyn Vlieland
Start: 29-06-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

Zingen met je hele lijf

Locatie: Zweiersdal weverstraat 65 6862 DB Oosterbeek
Start: 09-07-2018
Aantal bijeenkomsten: 5

Mindfulness Zomerintensive

Locatie: Zweiersdal weverstraat 65 6862 DB Oosterbeek
Start: 16-07-2018
Aantal bijeenkomsten: 4

Mindful wandelweek Portugal

Locatie: Zuidwest Portugal
Start: 11-10-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

Mindfulness en YinYoga weekend Vlieland

Locatie: Hotel Seeduyn Vlieland
Start: 02-11-2018
Aantal bijeenkomsten: 7

Reviews

6 juni 2015 ontving ik een mail van een deelneemster een jaar nadat ze de training in Gorinchem volgde:
Kort na de afloop van de training raakte ik weer zwanger. Blij, maar ook ontzettend spannend. En de gedachte: dit komt goed, we zien het wel.
En nu, moeder van een prachtige zoon en dochter. Werk wat ik toen al had, maar nu echt erg leuk vind, ik heb het drukker dan ooit tevoren. Met 1 groot verschil: het voelt niet zo. 90% van de tijd geniet ik. Ik kan echt in de momenten zitten. En wat komt, dat komt. Tuurlijk zie ik nog wel eens tegen dingen op, maar dat mag ook van mezelf en dat maakt dat ik me eigenlijk alweer ok voel.
De oefeningen doe ik in sommige periodes vaak, elke dag. En soms doe ik het door gewoon in het moment te zijn.
Ik voel me beter dan ik me ooit gevoeld heb. En ben gelukkiger dan ooit tevoren.
Bedankt voor de training toen, ik heb er nog steeds heel veel aan!

Reviews “Met Mindfulness op Vlieland”

Wat vond je van Mindfulnessweekend Vlieland in zijn geheel?

A.L. Cijfer: 8. Het was een prettig weekend met veel fijne oefeningen en een goede balans tussen oefeningen/Mindfulness en tijd voor jezelf. De groep was prettig. Voor mij was het een nieuwe en daarom ook wel een beetje spannende ervaring, ik ben blij dat ik aan het weekend heb deelgenomen.

N.W.: Cijfer: 9 Het ontbijtje bij het veermannetje vond ik erg leuk met de vele variaties, boterhamzakjes en de leuke ruimte/aparte tafeltjes.

A.V.: Cijfer: 8 Toelichting: Heel goed weekend. Goed georganiseerd van af huis tot plek, dandaarvoor. Het was prettig om zelf nu eens niet een groep aan het werk te zetten maar het te kunnen ondergaan.

J. de W.: Cijfer: 8 Toelichting: Ik vond de beleving van het eiland, de wijze waarop alles georganiseerd was en het gevarieerde programma heel fijn, ik heb in een ontspannen sfeer heel erg genoten.

Hoe waardeer je de inhoud van het programma?

A.V.: Cijfer: 8 Toelichting: Inhoudelijk heel goed. Voor mij verdieping van Mindfulness training en kennismaking met mogelijkheden als stilte wandeling in grote groep, ochtend yoga.

J. de W.: Cijfer: 8 Toelichting: Het was gevarieerd, vooral de ochtend meditatie, bodyscan en stiltewandeling. Ook de theorie tussendoor gaf mij handvatten en/of bevestiging. De onderdelen vanuit de meditatie sprak mij erg aan.

A.L. Cijfer 9: Toelichting: het was voor mij fijn dat er nog vrij veel uitleg gegeven werd bij bepaalde oefeningen/ meditaties. Ik vond het ook fijn dat er vrij veel afwisseling was tussen oefeningen buiten en binnen en in het type oefeningen (gericht op de ademhaling of gericht op zintuiglijke waarneming of gericht op de beweging).

Hoe waardeer je vaardigheden van de trainer?

A.L.: Cijfer: 8 Toelichting: Duidelijke uitleg over wat Mindfulness is en hoe je de oefeningen kunt uitvoeren. Ik vond het fijn dat je mensen vrij liet in wel/niet iets delen in de groep en dat je echt een meer uitnodigende houding hebt ipv een meer sturende, stellige houding. Heel prettig! Soms startte de oefening voor mijn gevoel net iets te snel en was ik nog bezig met een goede houding aannemen of met het richten van mijn concentratie. Maar dat is echt een heel klein puntje.

J. de W. Cijfer: 8 Toelichting: Prima! Ik vond dat je een prettige stem had en de juiste dingen op de juiste momenten zei. Niet te zweverig voor mij.

A.V.: Cijfer:8 Toelichting. Zoals ik je al vertelde heb ik bewondering voor de manier waarop je de groep begeleidt, met veel eigen verantwoording, eigen inbreng, maar wel een strakke leiding in wat jij de mensen wilt meegeven. Je weet heel goed wat je anderen wilt leren.

M.W. Cijfer: 8 Toelichting goed, inzicht!!

 

Reviews Mindfulnesstraining 2014

Totaal aantal deelnemers: 29 in Oosterbeek en 27 in Gorinchem
Ingevulde evaluaties door 44 mensen die gemiddeld een 8,4 gaven.
Enkele inhoudelijke reacties:

Wat vond je van de training?

Anneke H.: Ik heb de training als erg waardevol ervaren. Het was duidelijk. De sfeer was prettig en de omgeving veilig. Ik heb veel geleerd en heb het gevoel nu meer handvatten te hebben om het in mijn dagelijks leven toe te passen.

I.B.: Het vraagt voor de hele cursusperiode wel een redelijke inzet om met een tevreden gevoel de training af te ronden

C.K.: Heel goed opgezet. Veel tijd per sessie.

C.V.: Vooral de oefeningen spraken me erg aan.

E.T.: Zo fijn, zo zonder moeten, zonder schuldgevoel, alleen maar fijn.

Wat vond je van de trainer?

Janneke M: Fijn, ik voelde een klik en fijne verdeling van de aandacht.

Anneke H: Evelien heeft een warme uitstraling, een prettige stem en een professionele houding. Iemand waar je op vertrouwt en die op een no nonsens manier een prachtige training geeft. De verhalen die verteld worden, de afwisselende opdrachten, het kopje thee en de rust die er heerst tijdens de training zorgen voor een fijne training.

I.B: Je komt over als eerlijk en dat je probeert jezelf te zijn. Beschouw ik als positief. Doelgericht, betrouwbaar.

P.v.V: Prettig in doen en laten. Straalt rust uit, niks moet, onderzoeken is ook goed.

E.T.: Zo liefdevol en duidelijk/ zakelijk en integer en echt. Wauw.

Welke veranderingen heb je bij jezelf gemerkt?

A. L.: Ik ben milder naar mijzelf. ik ben ontzettend perfectionistisch en streng voor mezelf. Ik merk een verschil bij het maken van fouten: ik ben minder streng naar mezelf.

P.v.V: Ik heb geleerd soms wat meer afstand te nemen, te kijken hoe ik op zaken reageer en die eventueel anders zou kunnen benaderen.

C.K: Kan mijn aandacht veel beter bij het moment houden en ook bij anderen. Moet nog wel doorgaan om nog beter mijn gevoel te herkennen.

E.H.: Heeft zeker een bijdrage gehad om met bewustwording over hoe ik in het leven wil staan.

M.d.B.: Ik kan alles direct toepassen. Neem regelmatig een adempauze.

Na de geboorte van onze zoon ging het slecht met me, stress, veel stess. Piekeren, nog meer stress, depressie. Het ging al beter met me toen ik aan jouw mindfullnesstraining begon, maar het was het nog niet. Wel kreeg ik een vertrouwen in de toekomst.